12.9.12

triviaa

Kuvitelkaa etta taa postaus ilmestyi eilen. :D Mulla ja bloggerilla oli yhteistyoonglemia, taa ei suostunut julkaisemaan mun postausta eilen kun taa olis ollu ajankohtainen. Tassa on nyt kuitenkin 31 enemman tai vahemman randomia juttua liittyen mun taalla olemiseen, naiden kulttuuriin, Suomen ja jenkkien eroihin jne. Enjoy! ;) Vastaan edellisen postauksen kommentteihin paremmalla ajalla, oon nyt koulussa....

1.  Tää ei varsinaisesti liity mitenkään täällä oloon, mut tällä on hyvä alottaa: Oon älyttömän huono tämmösissä listauksissa.

2. Jokaisella koululla on omat värit ja oma maskotti, jotka on kauhean isossa asemassa koulussa. Meidän koulun värit on violetti ja kulta ja maskottina on karhu. Violetti on vähän lame, eikä karhukaan oikeen sytytä.

3. Nää ei tiennyt et Angry Birds on suomalainen juttu. :-( Alan huutamaan jouluna jos nää kehtaa väittää et Joulupukki asuu pohjoisnavalla.

4. Koululiikunnassa ja koulun urheilujoukkueiden treeneissä pitää aina pitää koulun urheiluasua (eli t-paitaa jossa lukee meidän koulun nimi ja niiden kaverina säädyllisen pitkiä shortseja).

5. Oon yllättynyt kuinka vähän täällä on niitä älyttömän isoja ihmisiä. Ylipainoisia on paljon, mut sairaalloisen ylipainoisia on vähemmän kun luulin. Mut enhän mä olekkaan missään Texasissa....

6. Tiedätte varmaan kun Suomessa myydään kermavaahtoa sellasessa partavaahtopurkin näköisessä pakkauksessa...? Täällä pistettiin heti paremmaks pahemmaks, sillä täällä myydään juustoa sellasessa pakkauksessa. :D Hyi hitto.

7. Floridassa puhutaan ihan sikana espanjaa. Espanja on täällä varmaan yhtä yleistä kun ruotsi Tammisaaressa.

8. Ripsarit myydään semmosissa samanlaisissa pakkauksissa miten Suomessa myydään esimerkiks hammasharjoja. (Hieno selitys, toivottavasti tajusitte.)

9. Täällä olis ihan kauhistus jos joku oppilas kutsuis opettajaa etunimellä. Suomessa on ihan normaalia sanoa tunnilla tehtäviä tehdessä vaikka et "hei Kari, voitko tulla neuvomaan?" ja sit opettaja tulee. Mut ei, täällä pitää puhutella Mr./Mrs./Ms. Thompsoniks.

10. Täällä ihmiset on (valitettavasti) jakautunu tosi selvästi rikkaisiin ja "köyhiin" kasteihin. On myös aika yleistä et latinot hengaa keskenään, aasialaiset keskenään jne. Onneks on muutamia poikkeuksia jotka vahvistaa säännön.

11. Kaikki tietää varmaan sen tunteen kun näkee jonkun ihanan vaatteen kaupassa ja sit alkaa pläräämään kokoja läpi ihan vaan huomatakseen et ne on kaikki jotain L-XL kokoja? No täällä ei oo sitä ongelmaa, sillä musta ainakin tuntuu siltä et pienimpiä kokoja on aina poikkeuksetta jäljellä. En valita. ;)

12. Täällä lähes kaikki hinnat on aina ilmotettu verottomina, eli jos hintalapussa lukee hintana vaikka 5 dollaria niin siihen pitää vielä laskee mukaan verot. Mitä suurempi hinta, sitä suurempi vero.

13. Walmartissa näkee usein niitä perus people of Walmart-ihmisiä. Valitettavasti. :D

14. Täällä on tuotteilla vähän "omaperäisempiä" nimiä kun kotopuolessa. Walmartissa (....) myydään margariinia mm. tuotenimillä I can't believe it's not butter! ja "Wow! I totally thought this was butter!" Vähän erimaata kun Oivariini ja Flora.



15. Nyt tulee huono, mut en keksi muutakaan: Täällä ei oo arvosanoja 4-10 vaan kirjainarvosanat A-F. A on paras ja siihen vaaditaan 90-100% tehtävistä oikein, B:hen vaaditaan 89-80% oikein jne. Mulla on komea A-rivistö kerättynä ;)

16. Tää on nyt mun oma mielipide eikä mikään yleinen fakta, mut mun mielestä täällä on myynnissä ihan sikana kaikkia mauttomia vaatteita. Ollaan metsästetty mulle homecoming-mekkoa ja täällä on tarjolla kaikkia ihan kamalia leopardi- tai tiikerikuvioituja blingblinghärpäkkeitä tai sit vaan muuten mauttoman ja halvan näkösiä mekkoja. En uskalla edes ajatella minkälainen työ on löytää mua miellyttävä mekko promeihin....

17. Multa on kysytty koulussa että onks Suomi Mainessa (eli yhdes jenkkien osavaltiossa) ja sit kerran kysyttiin et onks Suomi lähellä Afrikkaa.

18. Vesijohtovesi maistuu täällä ihan hirveältä, ihan kun jotain kemikaalia jois. Onneks meillä on aina pullovettä jääkaapissa, vaikka ei sekään maistu niin hyvältä ja luonnolliselta kuin hanavesi kotona Suomessa.

19. Täällä on ihan normipäivää et muksut (ja vähän vanhemmatkin ihmiset) syö aamupalaks kaikenmaailman sokeripommeja joiden ne luulee olevan terveellisiä. Kaupassa esimerkiks mansikkahilloa mainostettiin kauhean terveellisenä, mut kun vähän vilkasi tuoteselostetta niin huomas ettei se ollut mitään muuta kun sokeria.

20. Tää nyt tuskin tulee kenellekkään yllätyksenä, mut suurin osa ihmisistä täällä ei osaa sijottaa maita edes oikeisiin maanosiin. Hyvä jos nää on ikinä kuullutkaan mistään Angolasta tai Latviasta.

21. En oo nähnyt täällä vielä yhtään hot dog-kärryä tai mitään muuta vastaavaa. Sääli!

22. Täällä viedään kahvit joka paikkaan mukaan. Kun hostit lähtee/tulee töistä, niin niillä on semmoset termosmukit kahvia mukanaan. Sama Aaronilla, koulumatkaa varten sen pitää saada kahvi. En vaan ymmärrä miksei ne voi juoda sitä kahvia kotona? :D

23. Tuntuu et meillä on koulusta kokoajan vapaata. Syyskuussakin meillä on vaan yks kokonainen viiden päivän kouluviikkoa, koska täällä on kaikkia juhlapäiviä tai muita lomapäiviä.

24. Kirkko ja uskonto on aika iso osa tätä kulttuuria täällä ja ne järjestää paljon tapahtumia nuorille ja musta tuntuu et tääl nuoret on paljon avoimemmin uskovaisia kun esimerkiks Suomessa. Mun hostit ei kyllä oo oikein uskonnollista väkeä (mikä sopii mulle paremmin kun nenä päähän), ei olla käyty kertaakaan kirkossa tai mitään. Ehkä jouluna?

25. Florida on tunnettu appelsineistään ja ne on täällä tosi hyviä. Eikä me ikinä osteta appelsiinejä kaupasta, mennään aina semmoselle kerää itse-tilalle.




26. Täällä kokeet, testit, pistarit, sanakokeet, kotitehtävät, esseet ja esitelmät on kaikki samanarvoisia arvosanaan nähden. Ainoastaan vuoden lopussa pidettävät vähän suuremmat kokeet vaikuttaa enemmän päättöarvosanaan.

27. Oon vieläkin vähän ulalla näistä mittasuhteista. Siis maileista ja paunoista ja tuumista..... Olis vaan kilometrit, kilot ja sentit niin elämä ois helppoo. :D

28. Kun menee ravintolaan ja tilaa annoksensa, niin tosi usein kysytään et haluatko siihen mukaan mac and cheeseä. Musta tuntuu et kaikki täällä tykkää siitä ihan sikana ja se on tyyliin kaikkien lempiruokaa. :D Onhan se ihan hyvää, mut oon syöny parempiakin ruokia.

29. Orlandos, Florida Mall-ostoskeskuksessa on M&M's-karkeille pyhitetty kauppa, M&M's World. En oo vielä käynyt siellä, mut mennään sinne viimestään Halloween-ostoksille. Siellä on kuulemma niin suuri valikoima erilaisia M&M's-karkkeja et en osaa ees kuvitella.

30. Mun mielestä suurin osa hedelmäkarkeista on pahoja täällä, ne maistuu jotenkin liian teollisilta. Tosin yhdet Paavo Pesusieni-karkit on hyviä, mut niitä myydään aika pienissä paketeissa. (Ihme, koska yleensä täällä on karkit myydään vähintään viiden paunan säkeissä.) Suklaapatukkavalikoimat on tosin laajemmat kun Suomessa.

31. Oon ollut täällä 1 kuukauden, eli reilut 4 viikkoa, eli 31 päivää, eli 774 tuntia, eli 44640 minuuttia, eli 2678400 sekuntia. Kai.

8 kommenttia:

  1. Miks tos alussa ei ollu ääkkösiä mut lopputekstissä oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska kirjotin ton tekstin loppuosan kotona omalla ääkkösellisellä-koneellani ja alkutekstin koulussa koneellta jossa ei ole ääkkösiä.

      Poista
  2. m&m peanuts<333 nii hyviä. jooko tee sit postaus kun käyt siel m&m world:ssa!

    VastaaPoista
  3. kävin lontoos ku olin tuol m&m worldis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai sittenkin niin päin kävit M&M Worldis kun olit Lontoossa? :D

      Poista
  4. Olisko mahdollist et tekisit kysymyspostauksen tai formspringin? Oot mun lempparibloggaaja tän vuoden vaihtareista<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öööö no voisin mä jossain vaiheessa ainakin ton kysymyspostauksen tehdä, mut en varmaan viel ihan heti. Ja kiitoksia, piristit mun yötä!♥

      Poista