18.10.12

vain elamaa ei sen enempaa

Nyt tulee kuvaton, aakkoseton ja poskettoman pitka postaus, eli ehka vahan kuiva postaus. En oo nyt omalla koneella, jossa olis aakkoset ja kaikki kuvat. Ajattelin etta teita kuitenkin kiinnostaa mita mulle on taalla viime viikkoina tapahtunut, koska en oo postaillut kuulumisia sitten syyskuun lopun jalkeen.

Syyskuun viimeisen viikonlopun lauantaina olin syomassa ja viettamassa aikaa parin muun vaihtarin kanssa meidan aluevalvojan luona. Meidan aluevalvoja on ihan kiva, mutta se tuntuu kokoajan vahan liian kiireiselta ollakseen ihan taysilla mukana aluevalvojana olemisessa. Puhuttiin muutaman muun vaihtarin kanssa, etta aluevalvoja tuntuu vahan vieraalta, koska silla ei oo aikaa meille. Onneks meilla vaihtareilla tuntuu kaikilla olevan asiat hyvin niin ei toi aluevalvojankaan toiminta haittaa niin paljoa. Ja me vaihtarit ollaan sovittu alustavasti yks tapaaminen Orlandoon ilman aluevalvojaa, mutta se on vasta marraskuussa. Ootan sita jo innolla. Sunnuntaina herattiin aamulla aikaisin ja lahdettiin ajamaan hostmaman, tyttojen ja Aaronin kanssa itarannikolle. Me oltiin kokopaiva beachil uiden, rantalentista pelaillen, arskaa ottaen ja evaita syoden. Maa en voi muuta sanoo kun et rakastan tata rantakulttuuria taalla!

Lokakuun ensimmaisella kouluviikolla ei tapahtunut mitaan normaalista poikkeavaa, mutta lokakuun eka viikonloppu oli mun tahanastisen vaihtovuoden yks parhaimmista. Lahdettiin koko perhe perjantaina koulun jalkeen ajamaan Lake Buena Vistaan, joka on Orlandon lounaispuolella. (Winter Springs on Orlandosta katsottuna koillisessa). Ajomatka kesti n. tunnin ja lopulta oltiin perilla maaranpaassamme, eli Disney's Typhoon Lagoon-vesipuistossa. Veispuisto ei oo mun mielesta oikea sana kuvaamaan tota paikkaa, koska se on niin paljon muutakin. Kylla Typhoon Lagoonista loytyy vesiliukumakia ja muita vesipuistojen juttuja, mut niiden lisaks siella on mm. veispuiston sisainen laguuni, jossa tulee tietyin valiajoin hullun isoja aaltoja jossa voi uiskennella, surffata ja opetella surffaamaan. Ja siella on myos iso allas jossa paasee uiskentelemaan oikeiden haiden ja eksoottisten kalojen sekaan. Ihan alyttoman siistia!

Ekana iltana me kaytiin syomassa ja kierrettiin vahan sita vesipuiston aluetta, mutta ei menty viela itse pulikoimaan. Lauantaiaamuna herattiin kaikki aikasin, syotiin aamupala ja lahdettiin altaille. Me sovittiin etta lauantai pyhitetaan vesiliukumaille. Kaikki ne alueen jutut ei sovellu perheen pienimmille, joten ekana me kaytiin heittamassa hostdad ja tytot pienemmille lapsille tarkoitettuun alueeseen. Sielta me lahdettiin Aaronin ja hostmaman kanssa kiertamaan "vaarallisimmille vesille". Kaytiin varmaan kaikissa liukumaissa ja mun mielesta Crush 'n' Gusher oli ehka kaikista paras. Siina mennaan kahden tai kolmen hengen "uimarenkaassa"  (apua en osaa sanoa sita sanaa suomeks) ihan jarjetonta vauhtia. Se ei oo ees kauheen pitka, mut sitakin viihdyttavampi.

Mayday Fallsiin naytti olevan hirveen pitkat jonot, mut ne menikin onneks nopeesti. Taakin on pituudeltaan aika lyhyt eika mee niin nopeesti kun Crush 'n' Gusher. Tassa mennaan yksin semmosella reiattomalla uimarenkaalla ja se kouru mitka pitkin mennaan on leveampi kun normaalisti, joten siel voi pyoria miten pain vaan. Gangplank Falls oli vahan niinkuin Sarkanniemen koskiseikkailu goes vesipuisto. Siina mentiin sellasella kumisella 2-3 hengen lautalla, maa menin Aaronin kanssa. Noiden hurjien laitteide jalkeen mentiin hakeen tytot ja hostdad sielt lastenalueelta ja lahdettiin semmoselle virralle, missa vaan istutaan uimarenkaan/-patjan kyydissa ja annetaan virran vieda. Taa virta kiers koko vesipuston ympari ja taa kesti aika kauan, n. 20 minuuttia. Mut se oli ihanan rentouttavaa. Ton kierroksen jalkeen kaytiin syomassa, jonka jalkeen jatkettiin viel vesipuiston kiertamista. Talla kertaa mentiin koko porukalla sellasiin makiin jotka oltiin todettu tytoillekin sopiviks ja meilla oli kylla hauskaa! Illemmalla mentiin viel Aaronin kanssa yksiin hotellihuonebileisiin parilta tytolta jotka nahtiin vesipuiston sulkemisen jalkeen. Kaytiin siella mutta lahdettiin aika nopeasti pois, koska meita vasytti eika Aaron jaksanut olla iskettavana koko iltaa. :D

Sunnuntaiaamuna mina ja Aaron herattiin kuudelta, koska meilla alkoi surffausopetus siina aaltoaltaassa vahan ennen seitsemaa. Surffaaminen oli ihan alyttoman hauskaa ja olin siina varmaan aika hyva. Tai ainakin ton kolme tuntisen aikana maa opin paljon. :D Aaron on surffannut joskus ennenkin, mutta se tuli mun mukaan koska en osaa tehda mitaan ilman sita. Ollaan kun paita ja peppu, aina yhdessa. Surffauksen jalkeen etsittiin muu perhe kasiimme ja suunnattiin heti sinne haiuintiin. MAA OON UINUT HAIDEN KANSSA! Niin siistia! Sinne sai jonottaa hetken verran, koska siihen altaaseen saa menna vaan tietyn verran ihmisia kerrallaan. Mut oli se vaan siistia, eika mua oikeastaan pelottanut yhtaan. Oli siella altaassa ihmsia jotka oli selvasti peloissaan/paniikissa, mut maa en vaan jotenkin osannut pelata. Olin vaan niin fiiliksissa.

Haiden jalkeen kaytiin muutamassa vesiliukumaessa (vaikka se ei kuulunut alkuperaiseen suunnitelmaan), jonka jalkeen lahdettiin taas siihen paaaltaaseen (tulipas tyhman nakoinen kun on kolme "aata" perakkain), jossa tulee siis niit isoja aaltoja. Vaikka niissa aalloissa surffaaminen oli hauskaa, niin uiminen oli viela hauskempaa. Pitkan aaltouinnin jalkeen mentiin taas rauhoittumaan siihen ihanaan virtaan, jonka jalkeen mentiin syomaan. Tuttu kuvio. :D Sit ruokailun jalkeen meni parituntia liukumakia laskiessa. Laskin Ellenin kanssa Keelhaul Falls-nimisen liukumakea melkein kokoajan, koska se oli Ellenin suosikki. Se on aika pitka eika se mene liian nopeesti, mut kiemurteli silti sopivasti.

Viikonloppu tuolla  meni ihan liian nopeasti tai ainakin mun mielesta lahto oli liian aikaisin. Oltiin kotona sunnuntaina hiukan ennen kahdeksaa illalla ja olin niin vasynyt ettette usko. Mut koko viikonloppu oli ihana, vaikka ei sita hinnan takia voikkaan ihan joka viikonloppu harrastaa. Disneylla on myos toinen vesipuisto taalla Orlandon alueella, joka on keskittynyt viela enemman vesiliukumakiin. Haluun ehdottomasti paasta kaymaan tan vaihtovuoden aikana myos siella ja vaikka uudemman kerran tuolla Typhoon Lagoonissa, niin hauskaa mulla oli.

Ton Typhoon Lagoon-reissun jalkeinen kouluviikko oli aika tavallinen tavallinen: laksyja, kokeita, lentopallopeli, treeneja, pahaa ruokaa. Kavin myos koulun jalkapallojoukkueen tryouteissa ja mut valittiin joukkueeseen! Oon innoissani, mut samalla vahan surullinen, koska kun jalkapallo alkaa niin lentopallo loppuu. Taalla on jaettu urheiluvuosi kolmeen osioon, syksyyn, talveen ja kevaaseen. Lentopallo on "syksy"laji ja jalkapallo "talvi"laji. Oon tykannut lentopallosta ja meidan koulun lentopallojoukkueesta tosi paljon, mulla on paljon kavereita sita kautta. Soccerteamissa ei oo Julietia (joka on mun parhaita kavereita taalla), mut toivotaan etta siella olis edes joku puoliks yhta kiva.

Typhoon Lagoon-reissun jalkeisena viikonloppuna Juliet tuli meille yoks ja lauantaina kaytiin shoppailemassa Orlandossa. (En ookkaan muuten tehnyt mitaan ostospostausta, haluaisitteko etta teen? Oon kuitenkin ostanut jo reilussa kahdessa kuukaudessa (!) kaikenlaista.) Rankan shoppailun jalkeen pyorahdin vain kotona, jonka jalkeen lahdettiin isommalla porukalla (eli mun ja Julietin lisaks viela Aaron, Cooper, Travis ja Travisin serkku Valerie) poolpartyihin yhden Alexsisin luo. Oli hauskaa! Sunnuntai oli ihan tavallinen paiva, tein koulujuttuja ja hengailin perheen kanssa. Ollaan innostuttu koko perhe pelaamaan Unoa, joten pelattiin sita taas. :D Iltapaivalla kaytiin viel hostmaman kanssa ottamassa pari eraa tennista. Varoituksen sana aitille ja isille: kun tuun kotiin niin vaadin etta meillakin pitaa olla tenniskentta. Oon rakastunut siihen lajiin.

Ton sunnuntain jalkeen tuli maanantai, eli tama parhaillaan kuluva viikko alkoi. (En oo vielakaan sisaistanyt takalaista tapaa aloittaa viikko sunnuntaista.) Taa onkin ollut ihan hulinaviikko! Maanantai oli aika normaali paiva, mut tiistaina hostmama lahti Tennesseehen auttamaan Saran ja Jeremyn haavalmisteluissa, jotka on siis taman viikon lauantaina. Eilen, eli keskiviikkona olin yhden Luken kanssa ulkona (uu date night!) ja meilla oli tosi hauskaa. Koska oli arki-ilta, ei voitu olla myohaan ulkona, mut sovittiin etta mennaan joskus toisen kerran yhdessa ulos ja pidemman kaavan kautta. Tanaan, eli torstaina oli tan kouluviikon viimeinen koulupaiva, joka oli mun osalta ihan turha koska muut teki jotain koetta johon maa en saanut osallistua. Koulu loppu vahan tavallista aikasemmin, mika sopii hyvin niin paastaan lahtemaan aikasemmalla lennolla. Maa istun nyt siis autossa kohti lentokenttaa, josta lennetaan Tennesseehen ja paastaan auttamaan muita viime hetken haavalmisteluissa. Tassa oli oikeastaan mun syyskuun loppu ja lokakuun alku tiivistettyna. Toisinsanoen elama taalla hymyilee, no worries. :) Ens kerralla kirjottelen sit varmaan haakuulumisia ja jotain shoppauspostausta jos haluatte.

11 kommenttia:

  1. Joo tee ostospostaus ja ihana paikka oli varmaa tuo vesipuisto :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo teen seuraavaks ostospostauksen. :)

      Poista
  2. Seurusteletko Aaronin kanssa, onko se homo vai miten se ei tykkää tytöistä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sun logiikan mukaan pojat on heti homoja jossei satu seurustele siskonsa kanssa??

      Poista
    2. En seurustele Aaronin kanssa. En tiedä (tai välitä) onks Arska homo, mutta sitä ei nyt vaan kiinnostanu ne kyseiset tytöt.

      Poista
  3. Awww, rakastan sun postauksia, kun jaksat olla positiivinen ja kertoa kivoja yksityiskohtia elämästä siellä Jenkkilässä :'---3
    Vaadimme ostospostauksen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia. :--) Kyllähän minä näin ihanille lukijoille kerron yksityiskohtia! Ja ostospostausta on tulossa, olehan näkösällä.

      Poista
  4. Onnea hääparille :) Kiva blogi.

    VastaaPoista
  5. Moi! Oon lukenu sun blogia, ja tää on tosi hyvä ja kiinnostava! Tietysti kuvia vähän kaipailis, mutta ymmärrän kyllä, jos sun hostmam on sen verran tiukka - se on ihan ookoo (+ ja ymmärrän myös jos kuvat on toisella koneella kokonaan). :) Haluisin itse lähteä kahden vuoden päästä vaihtoon USAan (joo, vähän aikasta, mutta oon sellanen luonne, että päätöksen teko on vaikeeta. Haluan olla ihan varma, ennenku ruvetaan maksaan tai kattoon yhtään mitään ja siks keräänki tietoo :D) joten haluisin kysyä sulta noista koulunjälkeisaktiviteeteista. Millasia juttuja siellä on? Taidat olla aika urheilulleninen tyttö, toisin kuin minä itse, ja aika moni muukin vaihtari tuntuu harrastavan urheilua. Onko niissä harrastuksissa mitään muita, kuin liikuntaa? Tai edes jotain liikuntajuttua tälläisille ihan tumpioille? :D Kiitti, ja mahtava blogi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitoksia! :-) Toivottavasti tän postauksen kuvat edes vähän auttoi asiaa. Koulun jälkeen on monenlaisia aktiviteettejä ja tarjonta riippuu ihan koulusta. Meidän koulussa urheilu on vain murto-osa aktiviteeteistä, niiden lisäksi tarjolla on mm. koululehden toimitusta, Yearbookin tekemistä, parkouria, väittelykerhoa, valokuvausta, kuvataidetta, demokraattinuorien kerhoo, republikaani nuorien kerhoa jne. Varaa on mistä valita :D

      Poista